Activiteiten

MONT SAINT JACQUES

Activiteiten
in de buurt

Fietsen, wandelen, vogels spotten, paardrijden, skiën, kajakken… voor de meest avontuurlijke mens of de trage genieter, voor ieder wat wils.

In Saint Jacques, met zijn prachtige omgeving en toplocatie voor sporten en natuur, kan je heel het jaar lang terecht voor een topvakantie. Begin alvast met plannen!

Mont saint jacques

Trois-Ponts, een fietsparadijs

Voor de toerfietser

De RAVeL is een netwerk van comfortabele fiets- en wandelroutes, zonder steile hellingen en op een egale verharde ondergrond. Dit netwerk loopt door heel Wallonië, en recent is een aansluiting gemaakt in het centrum van Trois-Ponts. Bekijk het hier.

Verder zijn er routes in alle mogelijke moeilijkheidsgraden in de regio, je vindt ze onder andere hier.

Voor dE WIELERFANAAT

Trois-Ponts is omgeven door prachtige heuvels en valleien, en daardoor door perfecte hellingen om met de koersfiets te bedwingen. De beklimming van de Côte de Saint Jacques, vaak een onderdeel van Luik-Bastenaken-Luik, ligt vlakbij het vakantiehuis. Verder liggen er in de directe buurt enkele van de bekendste hellingen van België: de Stockeu in Stavelot, La Redoute in Remouchamps, en de Côte de Wanne aan de andere kant van de Côte de Saint Jacques.

Elk jaar worden er in de regio ook verschillende populaire amateurwedstrijden georganiseerd, waarvan Luik-Bastenaken-Luik in augustus en Tilff-Bastogne-Tilff op Pinksterzondag de populairste zijn.

Voor de geïnteresseerden, hier vind je hoogteprofiel van de Côte de Saint Jacques. De vakantiewoning ligt op ongeveer 420m hoogte.

Voor de mountain- en gravelbike

Trois-Ponts is ook een toplocatie voor mountainbikers. Vanaf de top van de Mont Saint-Jacques duik je zo de bossen in, die zich uitstekend lenen voor off-road avonturen. Onder andere de routes van de Across-the-5 en de Across-the-3, de befaamde mountainbike ultrawedstrijden die België doorkruisen, passeren hier. Ook zijn er verschillende bewegwijzerde mountainbikeroutes in de omgeving, waaronder de Ardennes MTB Trail, een lange-afstandsroute van 157 km.

Ook op dit vlak voor ieder wat wils: er zijn routes van verschillende moeilijkheidsgraden, van rustige beginnersroutes tot meer uitdagende routes voor ervaren rijders. Je vindt op het gevarieerde terrein ook steile beklimmingen, technische afdalingen en rotsachtige stukken, voor de meest veeleisende mountainbikers. Hier kan je alvast je keuze maken.

In en rond Trois-Ponts vinden het hele jaar mtb-evenementen plaats, waaronder wedstrijden en begeleide tochten.